Ametistas | ADORO juvelyrika

Raudonos spalvos ametistas daugiausia randamas Urale, Rusijoje. Geros kokybės akmenys taip pat randami Vokietijoje, Namibijoje, Vakarų Australijoje ir Zombijoje. Brazilijoje ir Urugvajuje ametistų randama atodangų uolienų tuštumose. JAV jie žinomi iš daugelio valstijų, o dideli kristalai - iš Šiaurės Karolinos ir Meino valstijų. Ametistų taip pat randama Kanadoje ir Indijos Dekano aukštumose. Šri Lankoje aukštos kokybės ametistų randama aliuvinių brangakmenių telkiniuose.

Ametisto spalva gali būti nuo šviesiai violetinės iki tamsiai violetinės; akmuo taip pat kartais būna nevienodos spalvos - jame gali būti bespalvių arba geltonų juostų. Būdinga, kad dėl didelės mangano ir geležies priemaišos kristalai tamsiausi yra kraštuose.

Tūkstančius metų bažnytiniai ir pasaulietiniai valdovai naudojo šio akmens grožį, kad suteiktų žavesio. Vyskupų žiedus puošiantis ametistas buvo vadinamas „galios akmeniu“. Jis simbolizavo pamaldumą ir dorybę. Vokiečiai jį laikė sėkmės amuletu, o Tibeto vienuoliai iš jo gamino ilgas maldų virveles. Senovės kareiviai nešiojo ametistą, surištą ant diržo, kad suteiktų sau drąsos.

Mano nuomone, akmenys turi tik tokią galią, kokią mes patys jiems suteikiame, tačiau tūkstantmečius trunkantis bendravimas su jais leido žmonėms patikėti kai kuriomis jų magiškomis savybėmis - toliau pateikiama trumpa jų apžvalga:

Ametistas naudojamas kaip saugumo akmuo, todėl juo populiariai aprengiami vykstantieji į kelionę.

Ametistas stiprina intuiciją, suteikia proto aiškumo ir skatina savirealizaciją. Violetinės spalvos ametistas padeda sugriauti minčių modelius. Jis idealiai tinka meditacijai, nes suteikia kūrybinio mąstymo galią. Jis palengvina draugystę ir laikomas akmeniu, saugančiu nuo nelaimių. Jo spalva taip pat simbolizuoja išmintį ir nuosaikumą dvasinėje ir psichinėje sferoje. Jis skatina aiškų mąstymą ir padeda dirbti su savimi. Jis šalina nerimą ir nostalgiją bei padeda atrasti savyje paslėptus talentus.

Gydomieji veiksmai

Ametistas pasižymi antidepresiniu ir raminamuoju poveikiu, padeda sumažinti įtampą. Jis užtikrina ramų miegą be košmarų. Teigiamas šio akmens poveikis taip pat gerai veikia odos sudirgimus ir sumažėjusį kraujospūdį.

Apdorojimas ir priežiūra

Skirtingai nei daugelio kitų akmenų, ametisto nereikėtų laikyti saulėje.

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Birmos rubinai

Birma - pagrindinė pasaulyje rubinų gamintoja, išgaunanti 90 proc. visos pasaulinės produkcijos. Likusią produkciją pasiskirsto Tailandas, Madagaskaras, Šri Lanka, Kenija ir Tanzanija. Kadangi vienose vietose rubinai daug populiaresni nei kitose,...

Prenumeruok naujienlaiškį